{ "title": "Sinüzit Kulak Çınlaması Yaparmı", "image": "https://www.kulakcinlamasi.gen.tr/images/Sinuzit-Kulak-Cinlamasi-Yaparmi-44.jpg", "date": "21.01.2024 10:06:38", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Sinüzit Kulak Çınlaması Yapar mı, İşitme insan vücudunun uyarılması en kolay ve en hassas olan mekanizmasından oluşmuştur. Bu nedenle bu bölgede oluşabilecek herhangi bir sorun kulakta birçok problemin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu problemlerden en sık rastlananlarından biri de kulak çınlamasıdır. Kişiyi oldukça rahatsız eden bir durum olan kulak çınlaması bir hastalık olarak kabul edilmemektedir. Ancak bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkacak bir problemdir. Kulak çınlaması kişinin ortamda olmayan bir sesi algılaması durumudur ve kulakta zil çalması, uğultu, fısıltı ve vızıltı gibi seslerin hissedilmesine neden olur. Her yaşta görülebilen kulak çınlaması genellikle ilerleyen yaşlarda daha da şiddetlenir. Erkeklerde daha yaygın olan bu sağlık problemi tek kulakta olabileceği gibi her iki kulakta, kafa içinde ya da kafatasının arkasında da algılanabilir. Çoğu kişinin şikâyet ettiği kulak çınlaması birçok nedenden kaynaklanabilir. Bu nedenler genellikle iyi huylu ve basit nedenler olabileceği gibi oldukça ciddi problemlerden de kaynaklanabilir. Kulak çınlaması dış kulak yolu tümörü, travma, alerjik rinit, tansiyon problemi, tiroit hastalıkları, diyabet, boyun kireçlenmesi, hamilelik ve menopoz gibi dönemlerde yaşanan hormon değişiklikleri ve minier hastalığı gibi birçok nedenden kaynaklanabilir.

Sinüzit kulak çınlaması yapar mı, sinüzit hastalığı iltihaptan kaynaklanan bir hastalıktır ve bu durumdan kulağın etkilenmesine neden olur. Kulak enfeksiyonları, labirent iltihabı, alerji nezle ve sinüzit gibi kulağın etkilenmesine neden olan her çeşit enfeksiyon kulak çınlamasına yol açabilir. Kulak çınlamasının nedenleri arasında sayılabilen sinüzit rahatsızlığı sinüslerin iltihaplanmasından kaynaklandığı için burun tıkanıklığı ile kulak tıkanıklığına neden olur ve bu durumda kulak çınlamasına yol açar. Sinüslerin kulaklar ile birbirine bağlı olmasından dolayı sinüslerde oluşan iltihap kulaklarda olan basınç dengesini olumsuz olarak etkiler ve bu durumda kulak çınlamasına neden olur. Sinüzit rahatsızlığı tedavi edildiği takdirde kulakta oluşan çınlama, tıkanıklık ve ağrılar giderilebilir.

Sinüzitten kaynaklanan kulak çınlaması önlemek için, ıslak saçla soğuk havaya çıkılması, ani ısı değişiklikleri, üst solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığı geçiren insanlarla yakın temasta bulunmak ve evdeki nem dengesinin yetersiz olması gibi sinüzit hastalığının ortaya çıkmasına neden olan durumlardan kaçınılmalıdır.
" } ] }