{ "title": "Sağ Kulak Çınlaması", "image": "https://www.kulakcinlamasi.gen.tr/images/sag-kulak-cinlamasi.jpg", "date": "20.01.2024 12:38:57", "author": "ismet karaevli", "article": [ { "article": "Sağ Kulak Çınlaması, Genelde önemsiz olarak görülüp halk arasında 'Biri beni andı' diyerek küçümsediğimiz kulak çınlaması altta yatan bir hastalığında habercisi olabilir. Çınlama sürekli hale geldiyse, uykusuzluk, baş dönmesi, baş ağrısı, dikkat bozukluğu gibi belirtileri var ise veya günlük yaşamanızı olumsuz yönde etkiliyorsa kesinlikle önemsemeniz gereken bir rahatsızlık haline gelmiştir ve derhal bir kulak burun boğaz doktoruna başvurmanız gerekebilir. Kulak çınlaması kişiden kişiye farklı şekillerde anlatılır çünkü bu çınlama genelde dışarıdan duyulmaz. Uğuldama, vınlama, vızıltı, çınlama şeklinde insandan insana değişen ve kulakta veya kafanın içinde duyulan bir ses olarak tanımlanır. Bu rahatsızlık çoğu zaman başkaları tarafından duyulamaz ancak nadirde olsa dışarından duyulan çınlamalarda vardır. Kulak çınlamasının neden kaynaklandığı belli başlı nedenler olmasına rağmen bazı çınlamaların sebebi belli değildir.

İşitme Kaybı: Yaşın ilerlemesi ile genelde ortaya çıkan işitme kaybı, işitme sinirlerinin duyarlılığını kaybetmesi ile kulak çınlamasına sebep olur. Gençlerde ise yüksek gürültülü ortamlarda bulunmak, yüksek sesle veya kulaklıkla müzik dinlemek veya devamlı gürültülü iş ortamlarında çalışmak gibi nedenlerden kaynaklanan işitme kaybı ve kulak çınlaması görülebilir.

Kulak Çınlaması Neden Olur?
Bu nedenlerle kulakta çınlama ve işitme kaybı ortaya çıkabilir. Genelde bu rahatsızlık için geliştirilen bir tedavi yöntemi yoktur. Bu nedenle çok dikkat etmeli ve bu hastalığın oluşumunun önüne geçmeliyiz.
" } ] }