{ "title": "Kulak Çınlaması Dini", "image": "https://www.kulakcinlamasi.gen.tr/images/kulak-cinlamai-dini.jpg", "date": "19.01.2024 09:28:56", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "Kulak Çınlaması Dini, Peygamber Efendimizin (Sav) birinizin kulağı çınladığı zaman beni ansın ve bana Salatü Selam getirsin ve zekerallahü Men zekerani bi-hayrin desinler. Allah Resulü Muhammed (Sav) ve bu ve bunun benzeri ile zikredilir.

Bir müminin nitekim ayak uyuşmaları ve karıncalanmalarında da bu salatu selamı getirmeyi tavsiye etmiştir. Müslümanlar boykot altında iken Hz. Muhammed (Sav) peygamberlik verilmesinin 7. Yılında Mekke'deki müşrikler Müslümanların günden güne güçlenerek çoğalmaları müşriklerin onlara olan eziyetlerine bir kat daha artırmıştı.

Peygamber Efendimize mensup olan beni Haşim kabilesinin ihtiyaç içinde yaşamalarına ve onlarla her türlü alışverişi yasaklamışlar. Hatta Kâbe'nin duvarına asılmak üzere yazılı ahitname bile asmışlardı. Gerek Müslüman olsun gerek Müslüman olmasın beni Haşim kabilesi Ebu Talip Mahallesi'nde mahsur bir halde yaşamaya başlamışlardı son derece sıkıntı ve zor günler geçirdiler.

Bu boykot tam 3 yıl kadar sürmüş sonunda bu ahidnemenin bismike Allahümme Allah'ın adıyla ibaresinden başka bütün yazıları güveler tarafından yemiş olduğunu Peygamberimiz (Sav) bir mucizesi olarak haber verdi ahitname ye gidip baktıklarında gerçekten güvelerin yemiş olduğunu anlayan müşrikler beni haşimoğullarına yaptıkları zulmü kaldırmak zorunda kaldılar. Böylece de Müslümanlar Biraz nefes almış oldular.

Kulak çınlaması dinGünlere Göre Anlamı

Alimlerin çoğu kulak çınlamasını uzun tecrübeler neticesinde günler ve geceler olarak hükümleri ayırmışlardır. Hayrın ve şerden neye delalet ettiğini beyan etmeye çalışmışlardır ve bildirmişlerdir. Her ne vakit olursa olsun kulakları çınlayan kişiler derhal Allahümme salli ala seyyidina Muhammed'in ve alihi ve sahbihi ve sellem Allahümme inni eselüke küllü hayri ve eûzü bike min külli şey demelerini buyurmuşlar.

Pazar günü kulağı çınlayan kişiler büyüklerinden fayda görürler pazar gecesi kulağı çınlayan kişiler büyük bir sevinç ve büyük bir mutluluğa kavuşurlar.

Pazartesi günü kulağı çınlayan kimseler yolculuğa çıkar ve az veya çok ellerine mal geçer pazartesi gecesi kulağı çınlayan kimseler ise ağrı sızı ve zorluklarla karşılaşırlar.

Salı günü kulağı çınlayan kimselerin zarar ve ziyan görmeye ellerinden mallarının gitmesine Yani ağrı ve su diye işaret eder salı gecesi kulağı çınlayan kimselerin ümit ettiği şeylere nail olacağına işaret eder. Bu çok iyi bir şeydir.

Çarşamba günü fayda ve kar elde edeceğine düşmana galip gelmeye arzu ettiği şeylere kavuşacağına akraba ve büyüklerinden yardım ve menfaat görmeye delalet eder. Çarşamba gecesi kulağı çınlayan kimseler bir sebepten kederli ve üzüntülü günler geçirir. Hiç iyiliğe delalet etmez.

Perşembe günü anne ve babalarından kısım ve akrabalarından büyüklerinden ümit etmediği ve hesaba katmadığı bir yerden fayda görür sevinir mutlu olur. Perşembe gecesi kavga ve ziyana canı sıkılacak şeylere zarar ve ziyana delalet eder.

Cuma günü kulağı çınlayan kimse bir zarar ve ziyan hazır olur üzülecekler sessiz olacak bir haber alır. Kader ve endişe verecek bir hal başına gelir. Cuma gecesi kulağı çınlayan kimse için çok iyidir. Ümit ve maksatlı maksadına kavuşur. Gam ve kederi varsa gider. Eline mal geçer mutlu olmaya sebep olacak haberler alır.

Cumartesi günü kulağı çınlayan kimsenin Ümit etmediği bir yerden eline para ve mal geçer. İyi ve güzel haberler alır. Cumartesi gecesi kulağı çınlayan kimselerin elinden mal çıkar zararla ve hasara uğrar Ümit ettiği şeyden mahrum kalırlar.

" } ] }